Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś w sosie pomarańczowo-imbirowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś w sosie pomarańczowo-imbirowym - składniki:
Łosoś w sosie pomarańczowo-imbirowym - sposób przygotowania: Mieszamy 3 pierwsze składniki, wlewamy do naczynia do zapiekania. Wkładamy umyty i osuszony filet łososia skórą do góry, przykrywamy folią i wstawiamy na 2-4 godziny do lodówki. Wyjmujemy na pół godziny przed rozpoczęciem przygotowania potrawy. Paski papryki mieszamy z cebulą, imbirem, skórką pomarańczową, olejem i przyprawami. Pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki. Dorzucamy do pozostałych składników. Blachę wykładamy folią aluminiową posmarowaną olejem. Kładziemy na niej rybę skórka do dołu, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 20 minut. Upieczoną rybę układamy na półmisku, obkładamy zamarynowanymi cząstkami pomarańczy i papryki. Posypujemy sezamem.