Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jajka faszerowane pastą z awokado
Jajka faszerowane pastą z awokado - składniki:
Jajka faszerowane pastą z awokado - sposób przygotowania:
Awokado przekrój na pół. Usuń pestkę i wydrąż miąższ ze skórek. Skrop go sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Jajka obierz i przekrój na połowy. Żółtka wyjmij i dodaj do miąższu awokado. Zmiksuj z majonezem i jogurtem. Dopraw solą, pieprzem oraz ewentualnie papryką. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Pastą wypełniaj wydrążone połówki jajek. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem oraz szynką parmeńską.
Rada: Jeśli lubisz pikantne smaki, do pasty możesz dodać również nieco sosu tabasco.
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
- szczypiorek
- opcjonalnie: ostra suszona papryka
- do dekoracji: wąskie paseczki szynki parmeńskiej
Jajka faszerowane guacamole
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki