Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka faszerowane pastą z awokado

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (17 głosów)

Jajka faszerowane pastą z awokado - składniki:
Jajka faszerowane pastą z awokado - sposób przygotowania: Awokado przekrój na pół. Usuń pestkę i wydrąż miąższ ze skórek. Skrop go sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Jajka obierz i przekrój na połowy. Żółtka wyjmij i dodaj do miąższu awokado. Zmiksuj z majonezem i jogurtem. Dopraw solą, pieprzem oraz ewentualnie papryką. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Pastą wypełniaj wydrążone połówki jajek. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem oraz szynką parmeńską. Rada: Jeśli lubisz pikantne smaki, do pasty możesz dodać również nieco sosu tabasco.
Jajka faszerowane guacamole