Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczony bakłażan z komosą ryżową
Pieczony bakłażan z komosą ryżową - składniki:
Pieczony bakłażan z komosą ryżową - sposób przygotowania:
Bakłażany pieczemy 25-30 minut w 180°C, aż zmiękną. Gotujemy komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory i morele kroimy w kostkę. Upieczone bakłażany kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki. Siekamy i mieszamy z ugotowaną komosą, pomidorami i morelami. Dodajemy posiekaną natkę, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym farszem wypełniamy wydrążone bakłażany i zapiekamy 10 minut.
- 2 bakłażany
- 150 g quinoa (komosy ryżowej)
- 2 pomidory
- garść suszonych moreli
- pęczek natki pietruszki
- oliwa
- sól
- pieprz
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki