Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka makaronowa z żurawiną
Sałatka makaronowa z żurawiną - składniki:
Sałatka makaronowa z żurawiną - sposób przygotowania:
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Czosnek drobno siekamy. Papryczki chilli przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki i drobno kroimy. Brokuły dzielimy na różyczki. Makaron gotujemy al dente. Na 4 minuty przed końcem gotowania dodajemy brokuły. Na dużej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i papryczkę chilli, podsmażamy przez 2 minuty. Odcedzamy makaron i brokuły, zostawiając 250 ml wody z gotowania. Wlewamy ją na patelnię z czosnkiem i chilli, wrzucamy żurawinę amerykańską i skórkę z cytryny. Dodajemy makaron, brokuły i 3 łyżki oliwy, a następnie mieszamy. Danie podajemy posypane listkami bazylii, migdałami i serem pecorino.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki