Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz z cukinii i melona

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz z cukinii i melona - składniki:
Gulasz z cukinii i melona - sposób przygotowania: Melona obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy na kawałki. Cukinie kroimy wzdłuż na cząstki, dymki i czosnek - w plasterki, listki melisy - w paseczki. Rozgrzewamy w rondlu trochę oliwy, szklimy czosnek i cebulki. Dodajemy cukinię, smażymy 2-3 minuty. Wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy melona i melisę, doprawiamy miodem, chilli, kolendrą i solą. Dusimy 10-15 minut. Rada: Gulasz warzywny najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub chlebkiem pita, podany na ciepło, lecz nie na gorąco - łatwiej wówczas uzyskać i docenić harmonię smaków. Przygotowując tę potrawę, pamiętajcie, aby nie rozgotować warzyw - powinny być lekko twarde.
Gulasz wołowy