Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kluski kładzione z owocami
Kluski kładzione z owocami - składniki:
Kluski kładzione z owocami - sposób przygotowania:
Serek mieszamy z rozmąconym jajkiem. Dodajemy szczyptę soli i mąkę. Łyżeczką kładziemy ciasto do wrzącej, osolonej wody. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy trochę mąki. Gotujemy 3 minuty, aż kluski wypłyną. Odcedzamy. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, kroimy na połówki. Mieszamy z kluskami. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą, smażymy, aż nabierze złotego koloru. Polewamy nią kluski z truskawkami. Posypujemy łyżką cukru. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Szybkie kluski - cóż, że ze Śląska
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki