Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka majonezowa z ryżem i tuńczykiem
Sałatka majonezowa z ryżem i tuńczykiem - składniki:
Sałatka majonezowa z ryżem i tuńczykiem - sposób przygotowania:
Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odsączamy, mieszamy z tuńczykiem i warzywami. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku, a także koncentrat pomidorowy (opcjonalnie).
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 torebka ryżu (ok. 100 g)
- po pół puszki:
- czerownej fasoli
- kukurydzy i groszku konserwowego
- majonez
- sól i pieprz
- opcjonalnie: 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki