Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Płonący pieczony omlet
Płonący pieczony omlet - składniki:
Płonący pieczony omlet - sposób przygotowania:
Śliwki, morele i rodzynki zalewamy likierem i odstawiamy na 1-2 godz. Namoczone owoce kroimy w pa-seczki. Żółtka jaj ucieramy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem z mlekiem i mąką. Dodajemy roztopione i lekko ostudzone masło, sól, cynamon i pokrojone owoce. Dobrze mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą delikatnie łączymy z ciastem. Foremkę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy do foremki masę jajeczną i wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Pieczemy, aż omlet się ładnie przyrumieni (20-30 minut). Wyjmujemy z piekarnika, polewamy spirytusem, zapalamy i płonący podajemy
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki