Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Trufle z koniakiem
Trufle z koniakiem - składniki:
Trufle z koniakiem - sposób przygotowania:
Koniak podgrzać ze śmietanką kremówką, ale nie gotować. Masło kokosowe roztopić i dodać do niego pełnomleczną oraz półgorzką czekoladę. Roztopić razem w kąpieli wodnej, wmieszać za pomocą trzepaczki do śmietanki. Formę do ciasta wyłożyć przezroczystą folią, włożyć masę, przykryć folią i włożyć na noc do lodówki. Zastygłą masę pokroić w kostkę i uformować z niej kulkę.
Polewa: Pełnomleczną czekoladę pokroić na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Trufle zanurzać w powstałej masie, poczekać, aż ociekną i pozostawić do zastygnięcia. Przesiać kakao i cukier puder, a następnie obtoczyć w nich kulkę.
- kieliszek koniaku
- 100 ml śmietanki kremówki
- 50 g masła kokosowego
- 150 g pełnomlecznej czekolady
- 150 g półgorzkiej czekolady
- Na polewę:
- 400 g pełnomlecznej czekolady
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki