Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karp w sosie chrzanowym z kaparami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Karp w sosie chrzanowym z kaparami - składniki:
Karp w sosie chrzanowym z kaparami - sposób przygotowania: Sos: W miseczce połączyć śmietankę mascarpone i chrzan - dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sos będzie dosyć gęsty. Karp: Karpia dokładnie oczyścić z łusek i osuszyć na ręczniku papierowym. Podzielić na 8 części i ponacinać w poprzek od strony mięsa (drobne paseczki - co 3 mm). Należy to robić ostrożnie, aby nie uszkodzić skóry. Gotowe filety przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na rozgrzanym maśle. Karpia przełożyć na półmisek, nałożyć sos i posypać kaparami.