Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karp w sosie chrzanowym z kaparami
Karp w sosie chrzanowym z kaparami - składniki:
Karp w sosie chrzanowym z kaparami - sposób przygotowania:
Sos: W miseczce połączyć śmietankę mascarpone i chrzan - dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sos będzie dosyć gęsty.
Karp: Karpia dokładnie oczyścić z łusek i osuszyć na ręczniku papierowym. Podzielić na 8 części i ponacinać w poprzek od strony mięsa (drobne paseczki - co 3 mm). Należy to robić ostrożnie, aby nie uszkodzić skóry. Gotowe filety przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na rozgrzanym maśle. Karpia przełożyć na półmisek, nałożyć sos i posypać kaparami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki