Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

"Bigos" z kalmarów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

"Bigos" z kalmarów - składniki:
"Bigos" z kalmarów - sposób przygotowania: Tuszki kalmarów gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić w cienkie krążki. Grzyby namoczyć, ugotować i odcedzić. Marchew i cebulę obrać, marchew pokroić w cienkie słupki, a cebulę w piórka. Grzyby pokroić w paseczki. W sporym garnku rozpuścić masło, dodać marchew, cebulę i grzyby oraz pieprz, podgrzewać całość, aż cebula się zeszkli. Dodać koncentrat, ketchup i zioła prowansalskie, wlać bulion i gotować, aż sos się zredukuje (około 10 minut na niedużym ogniu). Na sam koniec dodać kalmary i bardzo delikatnie wymieszać. Smacznego!