Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg w migdałach
Pstrąg w migdałach - składniki:
Pstrąg w migdałach - sposób przygotowania:
Pstrągi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Mleko zmieszać z solą pieprzem i wylać na talerz. Pstrągi moczyć w mleku i obtaczać w mące. Połowę masła sklarować i smażyć na nim pstrągi na złoty kolor około 10 min. Migdały płatki zrumienić z drugą połową masła na drugiej patelni. Obłożyć migdałami gotowe pstrągi.
Informacje o Pstrąg w migdałach
-
Kilka składników i danie gotowe!
? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ciekawy pomysł na pstrąga, który zazwyczaj pieczemy z koprem. Tutaj w wersji z patelni z chrupiącymi migdałami. Pstrągi w migdałach 2 oczyszczone pstrągi 6 łyżek sklarowanego masła 2-3 łyżki plasterków migdałów 1/2 cytryny mąka sól pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki