Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Knysze z ziemniakami i serem
Knysze z ziemniakami i serem - składniki:
Knysze z ziemniakami i serem - sposób przygotowania:
Z drożdży, cukru i letniego mleka zrobić zaczyn. Połączyć go z mąką, jajkiem, masłem i solą. Zagnieść ciasto i odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce, by wyrosło. Wtedy rozwałkować je na posypanej mąką stolnicy. Wyciąć kwadraty lub koła ok. 10 cm. Nakładać na nie farsz i złączyć na brzegach. Następnie ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i zostawić na 15-20 min. do wyrośnięcia. Potem posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika. Piec w 200 st. C przez 30 min.
Farsz: Zmielić w maszynce do mięsa ser i ugotowane ziemniaki. Dodać drobno posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę, sól, pieprz i jajko. Dokładnie wymieszać.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki