Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z kapustą, grzybami i jajkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierogi z kapustą, grzybami i jajkami - składniki:
Pierogi z kapustą, grzybami i jajkami - sposób przygotowania: Grzyby namoczyć, ugotować, posiekać. Jajka ugotować, posiekać. Kapustę poszatkować i gotować ok 10 minut, odcedzić. Dodać przesmażoną na maśle cebulkę, grzyby, jajka i wywar z grzybów, dusić ok.20 minut. Zagnieść ciasto, rozwałkować na 5 m, pokroić na kwadraty o boku 6 cm, położyć farsz, zlepić brzegi,posypać ulubionymi ziołami, ułożyć na natłuszczonej blasze i piec 15 minut w temp. 220. Suszone grzyby z powodzeniem można zastąpić pieczarkami.
4 sposoby na zawijanie pierogów