Sałata mieszana
Informacje o Sałata mieszana
-
Sascha Brandowsky z restauracji Tesoro Del Mar - Plebiscyt 2008
pokrojoną wanilią, rozmarynem i tymiankiem, a następnie wkładamy na 1,5 godz. do piekarnika nagrzanego do 80°C. Sałaty mieszamy i układamy w koszyczku z papieru ryżowego. Robimy winegret, mieszając wszystkie składniki i polewamy nim sałatę. Serwujemy sałatę z sorbetem ogórkowym i letnią konfiturą z
-
Sałatka na grilla - 8 naszych propozycji
cytryny, solą i kilkoma kroplami tabasco. Polewamy sosem sałatę, mieszamy i podajemy. Świetnie komponuje się ze świeżym chlebem i dojrzałymi serami. Autor: Teresa Capponi-Borawska. Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia" Altom Salaterka TULIP 79183 Krosno Salaterka ELEGANCE
-
Teatr rozmaitości - specjały z serami francuskimi
przekrawamy każdą kromkę na 2 trójkąty. Sałaty mieszamy z sosem. Rozkładamy je na talerzach i kładziemy na niej gorące serki, a na brzegach talerzy po 2 kawałki tostów. Zapałeczki (dla 4 osób) arkusz ciasta francuskiego, 150 g
-
O, kurka!
wody, gotujemy 3-4 minuty, wyjmujemy, osączamy. Oba rodzaje sałaty mieszamy z przygotowanym winegretem (jeśli nie zużyjemy całego sosu, podajemy go w sosjerce). Na sałacie układamy jajka w koszulkach, posypujemy boczkiem i kurkami. Podajemy z czosnkowymi grzankami Konfitowanie to metoda
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki