Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Malinowe ptasie mleczko

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Malinowe ptasie mleczko - składniki:
Malinowe ptasie mleczko - sposób przygotowania: Połowę malin miksujemy i przecieramy przez sito. Masę owocową miksujemy z twarogiem, cukrem, syropem, sokiem i skórką z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach (nie dłużej niż 2 minuty, by nie zrobiło się masło). Do żelatyny dodajemy kilka łyżek bitej śmietany i mieszamy. Łączymy z resztą bitej śmietany, masą twarogową i całymi owocami. Przekładamy do małych foremek lub dużej formy wyłożonej folią do żywności i wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Rada: Ten deser można przygotować także w zimie. Mrożone maliny sprawdzą się jako baza równie dobrze jak świeże.