Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Malinowe ptasie mleczko
Malinowe ptasie mleczko - składniki:
Malinowe ptasie mleczko - sposób przygotowania:
Połowę malin miksujemy i przecieramy przez sito. Masę owocową miksujemy z twarogiem, cukrem, syropem, sokiem i skórką z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach (nie dłużej niż 2 minuty, by nie zrobiło się masło). Do żelatyny dodajemy kilka łyżek bitej śmietany i mieszamy. Łączymy z resztą bitej śmietany, masą twarogową i całymi owocami. Przekładamy do małych foremek lub dużej formy wyłożonej folią do żywności i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Rada: Ten deser można przygotować także w zimie. Mrożone maliny sprawdzą się jako baza równie dobrze jak świeże.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki