Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory faszerowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidory faszerowane - składniki:
Pomidory faszerowane - sposób przygotowania: Pomidory myjemy, odkrawamy wierzchy, środki wydrążamy. Ścięte fragmenty pomidorów oraz cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy. Cebulę smażymy na maśle. Dodajemy ryż, drobno posiekane lub zmielone mięso, posiekane pomidory. Mieszamy z natką, doprawiamy farsz do smaku solą i pieprzem, napełniamy nim wydrążone pomidory. Można je jeść na zimno lub przed podaniem ułożyć na warstwie sosu pomidorowego rozprowadzonego na dnie żaroodpornego naczynia i zapiec.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!

Informacje o Pomidory faszerowane

  • Jakub Kuroń poleca: Pomidory faszerowane kuskusem, oliwkami i fetą

    Jakub Kuroń poleca: <strong>Pomidory</strong> <strong>faszerowane</strong> kuskusem, oliwkami i fetą

    Pomidory faszerowane kuskusem, oliwkami i fetą Składniki:8 dużych pomidorów Farsz:300 g kuskusu1 czerwona cebulagarść czarnych oliwek1 pęczek natki pietruszki1 puszka kukurydzy100 g ser fetaSól, pieprz Przygotowanie:Przygotowuj pomidory: umyj, osusz. Obetnij górną część „czapeczki&rdquo

  • Menu dnia z sernikiem wiedeńskim

    Menu dnia z sernikiem wiedeńskim

    lub na zimno. Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć dojrzałych, ale niezbyt miękkich pomidorów. Do wykonania nadzienia użyliśmy mozzarelli i wędzonej polędwicy. Zobacz przepis na Pomidory faszerowane wędzoną polędwicą Klasyka wśród ciast. W tym przepisie do masy serowej dodaliśmy rodzynki

  • Zupa za słona, makaron się rozgotował? Są na to sposoby

    Zupa za słona, makaron się rozgotował? Są na to sposoby

    ryżowo-ziemniaczane Kotlety ryżowo-serowe Paprykę faszerowaną ryżem, mięsem i warzywami Pomidory faszerowane ryżem, pieczarkami i papryką Nadziewane bakłażany