Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa migdałowa z pieczoną papryką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa migdałowa z pieczoną papryką - składniki:
Zupa migdałowa z pieczoną papryką - sposób przygotowania: Paprykę pieczemy 20 minut w piekarniku. Następnie wkładamy do torebki foliowej, szczelnie zakręcamy. Po 10 minutach wyjmujemy, zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Migdały zalewamy 2 szklankami wody, a następnie dokładnie miksujemy. Cebulę siekamy, smażymy na oleju. Mleko migdałowe wlewamy do garnka, dodajemy cebulę, mielony kumin, skórkę otartą z cytryny. Dolewamy litr wody i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Następnie przecieramy zupę przez sito, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietanę. Zupę rozlewamy do talerzy, na wierzchu kładziemy pieczoną paprykę.