Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pałeczki z kurczaka z ziołami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pałeczki z kurczaka z ziołami - składniki:
Pałeczki z kurczaka z ziołami - sposób przygotowania: Szałwię, tymianek i rozmaryn drobno siekamy. Wymieszane zioła dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do dużej miski, a drugą mieszamy z tartą bułką - powstanie ziołowa panierka. Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do miski z ziołami, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Zamarynowanego kurczaka obtaczamy w ziołowej panierce, układamy w naczyniu do pieczenia i skrapiamy cienką warstwą oliwy. Pieczemy przez 20-25 minut wpiekarniku nagrzanym do 180 °C. Robimy sos: mieszamy łyżkę musztardy z jogurtem, doprawiamy szczyptą mielonej papryki, solą i świeżo startą skórką z cytryny. Upieczone pałeczki z kurczaka podajemy z miską sosu.