Pasta alla norma
Informacje o Pasta alla norma
-
Pasta alla norma po mazowiecku
Zapach rozgrzanego pola bazylii oszałamia i wprawia w wakacyjno-kulinarny nastrój. Pierwsza inspiracja jest oczywista - zrobimy pesto alla genovese. Ale szybko przychodzi druga myśl - na obiad zrobimy sobie sycylijski klasyk, czyli pasta alla norma
-
Szałwia w cieście i śpiewająca pasta - wakacje w Toskanii cz. 2
gorgonzoli, ale moim zdaniem to smak dla twardzieli. Fot. Shutterstock Mimo upałów nie poddawaliśmy się i jedliśmy makarony. Pasta alla Norma pochodzi z Sycylii, a jego nazwa od opery Belliniego. Ja w swojej wersji nie smażę, ale piekę bakłażany. Do
-
Ser łąką pachnący
pasta alla Norma. Niestety, ser ricotta, który zdarza mi się kupować w sklepach, nadaje się tylko do gotowania, ale także w tym przypadku można stworzyć z niego coś pysznego. Uwielbiam sos pomidorowy z ricottą do penne lub paccheri. Sekretem są tutaj małe karmelizowane
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki