Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyk a'la kebab

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyk a'la kebab - składniki:
Szaszłyk a'la kebab - sposób przygotowania: Do mielonego mięsa dodajemy jajko, obraną i drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a także tymianek. Wszystko mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z masy krótkie, cienkie kiełbaski, nabijamy je na szpadki, przekładając pieczarkami, dymką i kawałkami papryki. Następnie tak przygotowane szaszłyczki smarujemy olejem i pieczemy na grillu lub w piekarniku (szpadki trzeba oprzeć o brzeg brytfanny) albo smażymy na patelni, aż będą rumiane.
Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy