Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z kalarepki i polędwiczki wieprzowej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z kalarepki i polędwiczki wieprzowej - składniki:
  • pieczona polędwiczka wieprzowa (ok. 150 g)
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 3 młode kalarepki
  • 2 małe pomidory
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Dressing:
  • 4-5 łyżek wywaru warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • pieprz
  • sól
Sałatka z kalarepki i polędwiczki wieprzowej - sposób przygotowania: Polędwiczkę kroimy najpierw w plastry, potem w cienkie paseczki. Warzywa myjemy. Ogórka i kalarepkę obieramy, kroimy w słupki, wrzucamy do salaterki. Pomidory na chwilę zanurzamy we wrzątku, obieramy ze skórki, kroimy w ósemki. Wkładamy do salaterki, mieszamy z natką i połową polędwiczki. Następnie przyrządzamy sos, łącząc wszystkie składniki. Polewamy sałatkę, mieszamy i posypujemy pozostałymi pas kami mięsa.