Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami)
Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami) - składniki:
Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami) - sposób przygotowania:
Odszypułkować truskawki i posypać je 6 łyżeczkami cukru. Pozostały cukier ubić z żółtkami. Do powstałej masy dodać mascarpone i większość truskawek, dokładnie wymieszać. Ułożyć na półmisku warstwę biszkoptów, rozsmarować na nich połowę mieszanki z mascarpone i truskawek, a na to położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę mieszanki. Pokroić pozostałe truskawki na kawałki i posypać nimi całą powierzchnię tiramisu. Schłodzić w lodówce przez przynajmniej 2 godziny.
- 300 g dojrzałych truskawek
- 14 łyżeczek cukru pudru
- 3 żółtka
- 500 g sera mascarpone
- pudełko biszkoptów Pavesini
Błyskawiczne tiramisu w miseczkach z czekolady. Świętujemy Święto Czekolady czekoladą!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki