Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami) - składniki:
Tiramisu alle fragole (Tiramisu z truskawkami) - sposób przygotowania: Odszypułkować truskawki i posypać je 6 łyżeczkami cukru. Pozostały cukier ubić z żółtkami. Do powstałej masy dodać mascarpone i większość truskawek, dokładnie wymieszać. Ułożyć na półmisku warstwę biszkoptów, rozsmarować na nich połowę mieszanki z mascarpone i truskawek, a na to położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę mieszanki. Pokroić pozostałe truskawki na kawałki i posypać nimi całą powierzchnię tiramisu. Schłodzić w lodówce przez przynajmniej 2 godziny.
Błyskawiczne tiramisu w miseczkach z czekolady. Świętujemy Święto Czekolady czekoladą!