Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ditalini z bobem i nasionami kopru włoskiego (Ditalini con fave e piselli finocchietti)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ditalini z bobem i nasionami kopru włoskiego (Ditalini con fave e piselli finocchietti) - składniki:
Ditalini z bobem i nasionami kopru włoskiego (Ditalini con fave e piselli finocchietti) - sposób przygotowania: Cebulę drobno pokroić, dziki koper posiekać na małe kawałki. Włożyć cebulę i koper do rondla razem z oliwą, bobem i grochem. Smażyć bardzo delikatnie 20 minut, często mieszając, przyprawić. Ugotować ditalini we wrzącej wodzie; odsączyć, zachowując nieco wody. Dodać do warzyw makaron wraz z taką ilością wody, by powstała mieszanka o konsystencji papki. Podawać z dojrzałą ricottą do potarcia bezpośrednio na talerz.