Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Owsianka ze śliwkami na gorąco
Owsianka ze śliwkami na gorąco - składniki:
Owsianka ze śliwkami na gorąco - sposób przygotowania:
Śliwki umyć, usunąć z nich pestki. Przełożyć do niewielkiego rondelka i poddusić. Kiedy zmiękną, dodać cukier i cynamon do smaku, poczekać aż się rozpuści i zestawić z ognia. Mleko zagotować. Dodać płatki. Kiedy znów się zagotują, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut (ciągle mieszając), aż do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać cukier - około 1-2 łyżek (jeśli mamy miód, najlepiej dodać go już po zdjęciu owsianki z ognia). Owsiankę podawać z ciepłą śliwkową konfiturą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki