Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem ze szczawiu i szpinaku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem ze szczawiu i szpinaku - składniki:
Krem ze szczawiu i szpinaku - sposób przygotowania: Ziemniaki, pietruszkę, cebulę i czosnek drobno kroimy, smażymy na oliwie i zalewamy bulionem warzywnym. Doprawiamy i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy listki szczawiu oraz szpinaku i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Wlewamy śmietanę 36% i miksujemy, aż powstanie zielony krem. Doprawiamy. Przepiórcze jajka gotujemy w osolonej wodzie, obieramy, kroimy na pół i wkładamy do zupy. Każdą porcję kremu polewamy kwaśną śmietaną.