Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muszle ze szpinakiem i sosem pomidorowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muszle ze szpinakiem i sosem pomidorowym - składniki:
Muszle ze szpinakiem i sosem pomidorowym - sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, dodając do osolonej wody łyżkę oliwy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i liście szpinaku. Smażymy, doprawiając solą i pieprzem. Studzimy i łączymy z ricottą. Gotowy sos pomidorowy wkładamy do naczynia, w którym będzie zapiekana potrawa. Przygotowujemy beszamel. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszając trzepaczką, wlewamy mleko. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Makaron nadziewamy szpinakiem, układamy na sosie pomidorowym i polewamy beszamelem. Posypujemy startym serem. Zapiekamy 15 minut w 180°C.