Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Surówka z fenkułem i pomarańczą
Surówka z fenkułem i pomarańczą - składniki:
Surówka z fenkułem i pomarańczą - sposób przygotowania:
Umyty fenkuł kroimy w cieniutkie plasterki (sam środek usuwamy), a następnie w nieduże słupki. Pomarańczę obieramy i czyścimy z błonek i włókien. Miąższ kroimy w grubsze słupki. W salaterce mieszamy pomarańczę, fenkuł, osączone i pokrojone w paski węgierki, umyte i starannie osuszone liście rukoli oraz 2/3 orzechów. Polewamy sałatkę sosem winegret, delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy resztą orzechów.
- bulwa fenkułu
- duża soczysta pomarańcza
- 4 śliwki węgierki z marynaty
- 2 garście rukoli
- po łyżce posiekanych orzechów włoskich oraz laskowych i pistacjowych
- 4-5 łyżek sosu winegret
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki