Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidorki faszerowane fetą i ziołami
Pomidorki faszerowane fetą i ziołami - składniki:
Pomidorki faszerowane fetą i ziołami - sposób przygotowania:
Pomidorki umyć, odciąć czubki (zachować je do dekoracji) i usunąć miąższ. Ser wymieszać z serkiem lub jogurtem, ziołami i ewentualnie doprawić do smaku. Farszem nadziewać pomidorki (można nakryć "wieczkami" z odciętych czubków. Przed podaniem najlepiej chłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.
- ok. 20 sztuk pomidorków koktajlowych
- 150 g sera typu feta
- 1 łyżka kremowego serka lub gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
- ewentualnie sól i pieprz do smaku
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki