Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory zapiekane z kiełbasą i jajkiem
Pomidory zapiekane z kiełbasą i jajkiem - składniki:
Pomidory zapiekane z kiełbasą i jajkiem - sposób przygotowania:
Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Lekko oprósz solą i na około pół godziny umieść rozcięciem do dołu, na przykład na kuchennej kratce, sitku lub papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dno żaroodpornego naczynia posmarować cienko masłem. Umieścić w nim pomidory - rozcięciem do góry. W każdym pomidorze umieścić po 3 plasterki kiełbasy, na to wbić po jednym jajku. Oprószyć solą i pieprzem, nałożyć po wiórku masła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez około 20 minut.
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki