Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z pomidorów, rukoli i fety
Sałatka z pomidorów, rukoli i fety - składniki:
Sałatka z pomidorów, rukoli i fety - sposób przygotowania:
Pomidory umyć, wykroić z nich twardą część i pokroić na 6-8 cząstek. Rukolę umyć i osuszyć, przełożyć do miski. Na rukoli ułożyć cząstki pomidorów oraz pokrojoną w kostkę fetę. Posypać ziarnami słonecznika. Sałatkę doprawić solą i pieprzem oraz polać oliwą - do smaku.
- 4 niewielkie pomidory
- ok 100-150 g świeżej rukoli
- ok 50-100 g sera typu feta
- pestki słonecznika łuskane (najlepiej prażone i solone)
- oliwa z oliwek
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Informacje o Sałatka z pomidorów, rukoli i fety
-
Rukola - śródziemnomorski listek dobry do wszystkiego. Jak podawać rukolę?
spotkać rukolę pakowaną w plastikowe pojemniki. Po przyniesieniu jej do domu warto ją wyjąć jak najszybciej - umyć, wstawić do miski i postawić w lodówce. Sprawdź przepisy z rukolą w roli głównej: > Sałatka z pomidorów, rukoli i fety > Bajgle z rukolą, camembertem i pieczonymi śliwkami >  
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki