Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron muszle w sosie pomidorowym z parmezanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Makaron muszle w sosie pomidorowym z parmezanem - składniki:
Makaron muszle w sosie pomidorowym z parmezanem - sposób przygotowania: Skórkę na jednym z czubków każdego pomidora naciąć na krzyż. Sparzyć pomidory wrzątkiem, a następnie obrać i drobno posiekać (usuwając twarde części). Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. W dużym garnku rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Dodać cebulę i przciśnięty przez praskę czosnek. chwilę podsmażać. Następnie dodać pomidory. Przesmażyć, aż zrobią się miękkie, a następnie zblendować. Wlać z powrotem do garnka, doprawić solą, pieprzem oraz ziołami, chwilę podgrzewać. Muszle ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i dodać do gorącego sosu. Podawać gorące, pozypane parmezanem.