Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory faszerowane pastą jajeczną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Pomidory faszerowane pastą jajeczną - składniki:
Pomidory faszerowane pastą jajeczną - sposób przygotowania: Pomidory umyć, odciąć im czubki i wydrążyć miąższ. Jajka ugotować, obrać i posiekać. Szynkę również drobno pokroić. W misce wymieszać jajka, szynkę, natkę pietruszki lub szczypiorek oraz musztardę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać pomidory. Rady: Przekąskę najlepiej przygotować na kilka godzin przed podaniem. Zamiast 100 g szynki można dodać do farszu taką samą ilość startego żółtego sera o ostrym smaku.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!