Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
Pomidory faszerowane mięsem mielonym - składniki:
Pomidory faszerowane mięsem mielonym - sposób przygotowania:
Pomidory dokładnie umyć. Obciąć czubki (uwaga: nie od strony łączenia z gałązką!) i wydrążyć miąższ. Czubki będą jeszcze potrzebne. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patel;ni rozgrzać niewielką ilość oleju (nmajlepiej 1-2 łyżki stołowe). Podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodać mięso i odczekać aż się usmaży (często mieszając). Dodać koncentrat - jeśli będzie zbyt sushe podlać wodą. Doprawić. Jeśli farsz jest zbyt kwaśny można go lekko posłodzić. Pomidory napełnić nadzieniem. Przykryć odciętymi czubkami. Umieścić w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut (w zależności od wielkości i grubości ścianek pomidorów).
- 12 średnich bądź 8 dużych pomidorów
- 500 g mięsa mielonego (może być z indyka)
- ok. 3 łyżeczki przecieru lub koncentratu pomidorowego
- 1 średnia cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- olej
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki