Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek - składniki:
Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek - sposób przygotowania: Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, jeśli trzeba to dolną część obrać. Ułożyć na grillu, polać 2 łyżkami oliwy posypać solą i pieprzem. Grillować do zrumienia. Krewetki posmarować oliwą, opiekać na grillu przez 2 minuty. Cukinie pokroić na plasterki, również położyć na grillu na 3 minuty aż się zrumienią. Pomidory pokroić na kawałki, cebulę czerwoną w piórka. Czosnek drobno posiekać wymieszać z octem i oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dno miski wyłożyć sałaty, na to pomidory, kukurydzę, cebule, krewetki i grillowane warzywa. Polać dressingiem, posypać szczypiorkiem i posiekana chilli. Odstawić na 15 minut żeby całość się przegryzła. Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: mojkulinarnypamietnik.blogspot.com

Informacje o Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek

  • Grillowana cukinia - Jak przygotować i z czym podawać?

    Grillowana cukinia - Jak przygotować i z czym podawać?

    Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii i fasolki szparagowej z fetą Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek Tortilla z humusem, grillowaną cukinią i tofu [Jakub Kuroń

  • Inspiracje ze straganów - wiosenne sałatki

    Inspiracje ze straganów - wiosenne sałatki

    grillowanych warzyw i krewetek - sposób przygotowania: Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, jeśli trzeba to dolną część obrać. Ułożyć na grillu, polać 2 łyżkami oliwy posypać solą i pieprzem. Grillować do zrumienia. Krewetki posmarować oliwą, opiekać na grillu przez 2 minuty. Cukinie pokroić na plasterki