Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pijany kurczak opasany boczkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pijany kurczak opasany boczkiem - składniki:
Pijany kurczak opasany boczkiem - sposób przygotowania: Mięso rozkroić na pojedyncze, dośc duże kotleciki. Wino wymieszać z posiekanym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalać mięso, przykryć i wstawić na 2 godz. do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć rozmarynem, układać po plasterku pieczarki i kawałku cebuli. Zrolować, owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na blasze, naokoło ułożyć pozostałe pieczarki. Opiekać na grillu ok. 30 min. Roladki mają bardzo wyrazisty smak, są kruche, po prostu pyszne..