Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowana faszerowana cukinia

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowana faszerowana cukinia - składniki:
Grillowana faszerowana cukinia - sposób przygotowania: Cukinie przekroić na pół,wydrążyć miąższ, posolić i odłożyć na ściereczkę wydrążoną częścią aby puściły sok. Przygotować farsz. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Fetę też drobno pokroić albo rozkruszyć. Wymieszać dokładnie pokrojone pomidory i fetę,dodać żółtko i zmiażdżony czosnek. Farsz odstawić na pół godzinki aby się przegryzł. Połówki cukinii nadziewać farszem z fety i pomidorów. Na wierzchu posypać posiekaną bazylią. Grillować ok 40 minut, można ostatnie 15 minut pod przykryciem wtedy cukinie szybciej się zmiękną.
Cukinia Hasselback - najeżona pysznościami