Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym - składniki:
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym - sposób przygotowania:
Szpinak myjemy, orzeszki prażymy na suchej patelni, truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki, parmezan skrawamy na cienkie wiórki obieraczką do warzyw. Łączymy wszystkie składniki. W miseczce mieszamy składniki sosu, polewamy sałatkę i podajemy.
Rada: Truskawki najpierw myjemy pod bieżącą wodą, a dopiero po osuszeniu usuwamy szypułki. Inaczej nasiąkłyby wodą.
- 100 g młodego szpinaku
- garść orzeszków piniowych
- 10-15 truskawek
- 50 g parmezanu
- Sos:
- 1.5 łyżki oliwy
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki