Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Orientalne roladki z polędwiczek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Orientalne roladki z polędwiczek - składniki:
Orientalne roladki z polędwiczek - sposób przygotowania: Papryczkę drobno siekamy, mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty. Z polędwiczek zdejmujemy błony, mięso kroimy na cienkie plastry, rozbijamy, wkładamy do marynaty i wstawiamy na godzinę do lodówki. Cztery plastry ananasa dzielimy na trzy części każdy, pozostałe kroimy w drobną kostkę. Nakładamy na zamarynowane plastry polędwiczek kawałki ananasa, zwijamy, formując roladki, spinamy wykałaczkami i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. Następnie lekko skrapiamy marynatą, przykrywamy i zostawiamy jeszcze 5 minut na małym ogniu. Umytą i osuszoną rukolę mieszamy z kostkami ananasa, doprawiamy pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym. Układamy na niej roladki.