Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Deser jogurtowo-truskawkowy
Deser jogurtowo-truskawkowy - składniki:
Deser jogurtowo-truskawkowy - sposób przygotowania:
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, odsączamy, odrywamy szypułki. W wysokiej szklance układamy warstwami crunchy, truskawki oraz jogurt. Na wierzchu kładziemy kulkę lodów jogurtowych z truskawkami.
Ten deser najlepiej podać i zjeść jak najszybciej po przygotowaniu, tak aby płatki crunchy były chrupiące.
- 5 łyżek crunchy
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 truskawek
- kulka lodów jogurtowych z truskawkami
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
Informacje o Deser jogurtowo-truskawkowy
-
Lekkie desery bez pieczenia
wykorzystać zarówno gotowe crunchy, jak i domową granolę . Jeśli chcesz, z powodzeniem możesz pominąć dodatek lodów. Deser jogurtowo-truskawkowy 5 łyżek crunchy 4 łyżki jogurtu naturalnego 5 truskawek kulka lodów jogurtowych z truskawkami Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, odsączamy, odrywamy szypułki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki