Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Burger z grillowaną piersią z kurczaka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Burger z grillowaną piersią z kurczaka - składniki:
Burger z grillowaną piersią z kurczaka - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyj i oczyść. Pokrój na cieńsze kotlety, wielkością pasujące do średnicy bułki i lekko rozbij. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Odstaw na około 0,5-1 godzinę, najlepiej do lodówki. Po tym czasie grilluj, aż mięso z wierzchu się zrumieni, a w środku nie będzie już różowe. Bułki podgrzej (na przykład trzymając je chwilę w piekarniku) i przetnij na połowy. Każdą z nich posmaruj majonezem lub sosem. Posyp umytą i porwaną na kawałki sałatą. Na to wyłóż kurczaka i złóż połówki bułki, tak, aby powstał burger. Kanapki możesz również podawać z innymi ulubinymi dodatkami, na przykład ketchupem, serem, plasterkami pomidorka czy ogórka.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie