Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kąski z piersi kurczaka
Kąski z piersi kurczaka - składniki:
Kąski z piersi kurczaka - sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka umyj, oczyść z błonek. Pokrój na kotleciki (wielkości nuggetsów - ok. 2x3 cm) o grubości około 1 cm. Przypraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Odstaw na około 0,5 godziny do lodówki. Następnie na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu. Smaż kurczaka z obydwu stron na złoto. Możesz podawać z ulubionym sosem. Świetne również jako dodatek do sałatki.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- sól i pieprz
- ulubione zioła
- olej lub oliwa z oliwek (do smażenia)
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki