Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (29 głosów)

Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym - składniki:
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyj, oczyść i zmiel. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulę, przyprawy, jajko oraz tartą bułkę i dobrze wymieszaj. W garnku zagotuj około 1,5 litra lekko osolonej wody. Z masy mięsnej formuj pulpety (średnicy około 2,5-3 cm). Obtaczaj w mące i wrzucaj na gorącą wodę. Gotuj około 20 minut. Pieczarki umyj i oczyść. Pokrój w plasterki i przesmaż na ma maśle w większym garnku. Dopraw solą i pieprzem. Gdy będą gotowe, zasyp mąką i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj mleko. Poczekaj, aż zasmażka zgęstnieje i dodaj gotowe pulpety. podduś około 10 minut i podawaj. Do dekoracji dania możesz wykorzystać na przykład listki bazylii bądź pietruszki.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym