Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka w sosie Marsala

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś z kurczaka w sosie Marsala - składniki:
Pierś z kurczaka w sosie Marsala - sposób przygotowania: Piersi z kurczaka umyj i podziel na kilka części. Lekko rozbij każdą z nich za pomocą tłuczka, a następnie posól i posyp pieprzem. Odstaw na około 0,5-1 godzinę (najlepiej do lodówki). Po tym czasie na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Obsmaż na nim kurczaka na złoty kolor. Mięso zdejmij z patelni. Dodaj jeszcze jedną łyżkę masła. Pieczarki posiekaj w plasterki i podsmaż na maśle. Lekko dopraw je solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą już gotowe, dodaj wino. Poczekaj, aż trochę odparuje i dodaj bulion. Dusimy około 3-5 minut, po czym wkładamy podsmażonego kurczaka. Dusimy jeszcze około 5 minut. Podajemy na ciepło, na przykład na grillowanej kromce bagietki.