Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi z kurczaka z farszem brokułowo-serowym i boczkiem
Piersi z kurczaka z farszem brokułowo-serowym i boczkiem - składniki:
Piersi z kurczaka z farszem brokułowo-serowym i boczkiem - sposób przygotowania:
Brokuła podziel na różyczki, podobnie jak kalafiora i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (powinien być naprawdę miękki, nawet lekko się rozpadać). Ostudź i zmiksuj z parmezanem (niezbyt drobno), a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka umyj, oczyść i podziel na części Rozbij na grubość około 0,5 cm i oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układaj najpierw boczek, później ser, a następnie masę brokułową. Zwijaj roladki, starając się, aby farsz nie wyleciał (możesz spiąć wykałaczką). Obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku oraz tartej bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Do bułki tartej możesz dodać ulubione zioła - danie będzie wtedy bardziej aromatyczne.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki