Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto - składniki:
Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto - sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy i dzielimy na kotlety. Rozbijamy (niezbyt cienko) i doprawiamy solą oraz pieprzem. Obtaczamy lekko w mące (nadmiar strząsamy). Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek - powinno jej być tyle, aby cienką warstwą pokryła całe dno naczynia. Smażymy kurczaka na złoto-brazowy kolor. W czasie, kiedy będzie się smażył podgrzewamy w rondelku śmietanę z pesto, tak, aby się połączyły. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy usmażonego kurczaka.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty