Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto
Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto - składniki:
Piersi z kurczaka w śmietanowym sosie z pesto - sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy i dzielimy na kotlety. Rozbijamy (niezbyt cienko) i doprawiamy solą oraz pieprzem. Obtaczamy lekko w mące (nadmiar strząsamy). Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek - powinno jej być tyle, aby cienką warstwą pokryła całe dno naczynia. Smażymy kurczaka na złoto-brazowy kolor. W czasie, kiedy będzie się smażył podgrzewamy w rondelku śmietanę z pesto, tak, aby się połączyły. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem polewamy usmażonego kurczaka.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 łyżki mąki
- 6 łyżek śmietany 18%
- 3 łyżki zielonego pesto
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki