Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (55 głosów)

Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - składniki:
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem - sposób przygotowania: Piersi z kurczaka umyj, oczyść i pokrój na około 8 części. Rozbij dosyć cienko (ale nie za bardzo, aby się nie rozpadały), posyp solą i pieprzem i odstaw do lodówki. W garnku rozpuść łyżkę masła. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na maśle. Dodaj zamrożony szpinak. Przykryj i duś na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, aby nadmiar płynu odparował. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zdejmij z ognia i przestudź. Masę szpinakową nakładaj na kurczaka i zwijaj roladki. Jeśli potrzeba, możesz spiąć je wykałaczką. Posyp płatkami chilli. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Włóż do niego roladki z kurczaka. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut, a potem jeszcze przez 5 minut bez przykrycia, aby się delikatnie przyrumieniły.