Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagodowy makaron
Jagodowy makaron - składniki:
Jagodowy makaron - sposób przygotowania:
Makaron: Jagody lub borówki umyj. Wrzuć do rondelka, zasyp cukrem i polej wodą. Gotuj na średnim ogniu, aż powstanie dosyć gęsta masa. Pozostaw ją, aby nieco przestygła, a następnie zmiksuj na gładką pastę z 2 łyżkami oleju. Wymieszaj z mąką - najlepiej robić to za pomocą robota kuchennego z końcówkami-hakami lub maszyny do wypieku chleba, ponieważ jagody barwią skórę dłoni. Ciasto odstaw na pół godziny pod ściereczką. Następnie rozwałkuj na obsypanej mąką stolnicy, na grubość około 3 milimetrów i wykrawaj niezbyt cienkie paski (około 0,5 do 1 cm szerokości). Jeśli makaron jest jeszcze lepki, obsyp go jeszcze odrobiną mąki i pozostaw do obeschnięcia. Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Makaron można podawać zarówno na słodko, jak i na słono.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki