Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka w parmezanie i cytrynowych wiórkach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś z kurczaka w parmezanie i cytrynowych wiórkach - składniki:
Pierś z kurczaka w parmezanie i cytrynowych wiórkach - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyj i podziel na części. Przypraw solą i pieprzem i odstaw na około 30 minut (najlepiej do lodówki). Masło stop, dodaj skórkę startą z cytryny, bułkę, parmezan, nieco ziół i wymieszaj. Masę równomiernie rozłóż na filetach z kurczaka, lekko dociskając - jeśli jest zbyt kleista, możesz sobie pomóc na przykład łyżką lub widelcem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni Celsjusza. Kurczaka ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz około 20 minut. W czasie, kiedy mięso będzie się piekło, przygotuj sos. Sok z cytryny wymieszaj z posiekaną natką pietruszki (możesz dodać także skórkę startą z cytryny). Polej nim upieczone mięso. Podawaj ciepłe.