Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron papardelle z gorgonzolą, gruszką i orzechami
Makaron papardelle z gorgonzolą, gruszką i orzechami - składniki:
Makaron papardelle z gorgonzolą, gruszką i orzechami - sposób przygotowania:
Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Jeśli nie są zbyt miękkie, trzeba je poddusić. W takim wypadku do rondelka wlewamy około 2-3 łyżek wody, na to wrzucamy gruszki i chwilę je podduszamy - aby trochę zmiękły, ale się nie rozpadały. Orzechy mielimy lub bardzo drobno siekamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzamy. Ciepły makaron wykładamy na talerze Posypujemy serem, następnie ciepłymi gruszkami i orzechami. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
- 250 g makaronu papardelle
- ok. 100 g sera gorgonzola (lub podobnego)
- 2 dojrzałe gruszki
- garść orzechów włoskich
- świeżo zmielony pieprz
Informacje o Makaron papardelle z gorgonzolą, gruszką i orzechami
-
Co jeść w listopadzie?
papardelle z gorgonzolą, gruszką i orzechami 250 g makaronu papardelle ok. 100 g sera gorgonzola (lub podobnego) 2 dojrzałe gruszki garść orzechów włoskich świeżo zmielony pieprz Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Jeśli nie są zbyt miękkie, trzeba je poddusić. W takim wypadku do
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki